Földesi Máté fotográfus
banner.jpg

Facebook profilkép helyes beállítása

 
 

Sokszor merül fel kérdésként, hogy a Facebook profilképet miként lehet úgy cserélni, hogy az új fotó a lehető legjobb minőségben és változatlan formában jelenjen meg. Az alábbi kis segédlet lépésenként vezet végig a legjobb beállításon, hogy a teljes fotó jelenjen meg a profilképedre való kattintáskor, de a bélyegképen a fotónak csak egy részlete látszódjon.

A konkrét példát az első fotón láthatjátok.


final.jpg
 

01.jpg

1. lépés

Menj a saját Facebook oldaladra, majd húzd az egeret a profilképedre. Ekkor megjelenik a "Profilkép megváltoztatása" felirat. Erre a feliratra kattints rá.


2. lépés

A felugró ablakban a "+ Fénykép feltöltése" feliratra kattints.

02.jpg

03.jpg

3. lépés

Alapértelmezettként, az újonnan megnyílt ablakban körbevághatod a profilképed, ami annyit jelent, hogy az eredetileg feltöltésre szánt fotó négyzet alakot vesz fel a "Mentés" gombra kattintva. Azaz később a profilképedre való kattintáskor nem az egész fotó, hanem a már vágott formátum jelenik meg.

Ha azt szeretnéd, hogy a kiválasztott kép kivágás nélkül kerüljön feltöltésre, akkor mielőtt bármit teszel, kattints a "Körbevágás kihagyása" feliratra.


04.jpg

4. lépés

Ekkor a szöveg megváltozik "Fénykép körülvágása"-ra. Most a felirattól jobbra található csúszka segítségével nagyíts a fotóba, egérrel mozgasd a négyzetet a megfelelő helyre, hogy kijelöld azt a kivágást, amit a bélyegképen szeretnél látni.

Ezután kattints a "Mentés" gombra, és el is készült!

Most már ha valaki a profilképedre kattint, akkor az eredeti minőségében és formájában láthatja azt viszont :)